با سریال «وفا»، به عنوان یک چهره جدید در دنیای تلویزیون شناخته شد؛ هر چند قبل از آن کارهایی انجام داده بود اما «وفا» توانست سکوی پرتاب پوریا پورسرخ برای شناخته شدن در دنیای هنر هفتم شود و باعث شد در کارهای بیشتری بازی کند. گویا سریال «وفا» برای پوریا پورسرخ خوش یمن بود و در همان سال به خاطر بازی در فیلم سینمایی «روز سوم» نامزد بهترین بازیگر نقش اول مرد از بیست و پنجمین جشنواره فیلم فجر شد.
با نگاهی به کارنامه هنری پوریا پورسرخ میتوان دریافت که وی هم فیلمهای مخصوص گیشه بازی کرده و هم فیلمهای جدی در کارنامهاش دیده می شود، اما پورسرخ در تلویزیون بیشتر دیده شد و اخیرا با بازی در سریال «کیمیا» و «برادر» توانست محبوبیت بیشتری بین مردم کسب کند.
شبکه آیفیلم نیز به بهانه بازپخش سریال «وفا» از کانال انگلیسی این شبکه با پوریا پورسرخ در خصوص بخشی از کارنامه هنریاش به گفتوگو پرداخته است که در ادامه میخوانید:
آقای پورسرخ، از مجموعه تلویزیونی «کیمیا» شروع کنیم که اولین سریال 100 قسمتی صدا و سیما محسوب می شود و توانست محبوبیت زیادی بین مردم به دست آورد. شما هم در آن یکی از نقشهای منفی سریال بودید که از اول حضور داشتید.
در سریال «کیمیا» نقش برخی از بازیگران تغییر کرد اما از همان ابتدا نقش آرش برای من انتخاب شده بود و من با آقای جواد افشار، کارگردان، و آقای شفیعی، تهیه کننده کار، از همان ابتدا درباره آرش به توافق رسیدیم و چیزی حدود دو سال درگیر فیلمبرداری سریال «کیمیا» بودیم که به لحاظ کاری سخت بود. اما به لحاظ گروه خیلی خوب بود و آنقدر همه را دوست داشتم که رکورد سلفی را شکاندیم و همه با هم خیلی خوب بودیم.
در سریال «کیمیا»، افتخار داشتم با بزرگانی مثل آقای رضا کیانیان که اسطوره بازیگری است و همچنین سرکار خانم عاطفه رضوی بازی کنم. سر سریال «فرار بزرگ» اگر خانم رضوی نبودند من از حرفه بازیگری فرار میکردم، یادم میآید که برداشت اول در این سریال به برداشت پانزدهم کشید و من میخواستم بروم که انرژی آقای لطیفی و خانم رضوی من را نگه داشت.
با نگاهی به کارنامه کاری شما میتوان دریافت که محمدرضا لطیفی نقش بزرگی در دیده شدن شما داشت و استارت کاری و مطرح شدن شما در سینما و تلویزیون را محمدرضا لطیفی زد. اما «وفا» نقطه عطف کارهای شما بود.
بله. این که من مدیون محمدرضا لطفی هستم را همیشه گفتم و قبل از مجموعه تلویزیونی «وفا» با آقای لطیفی سریال «فرار بزرگ» را همکاری کرده بودم که با برزو ارجمند عزیز آن دوران همبازی شده بودم. بعد از «فرار بزرگ» به سریال «وفا» دعوت شدم که البته کمی از پیش تولید مجموعه تلویزیونی «وفا» میگذشت که به گروه اضافه شدم و آن موقع خیلیها که در کار دخیل بودند، برای حضور من در این سریال رغبت نشان نمیدادند و میگفتند به دنبال بازیگر اسم و رسم دارتر برویم و گزینههای خیلی خوبی هم به جای من مطرح بود، ولی یک دفعه خداوند این تقدیر را انگار برای من مشخص کرد و گویا این نقش برای من نوشته شده بود و حتی یادم است چند تا بازیگر هم به خاطر من جا به جا شدند تا بتوانند در مقابل من بازی کنند. تقریبا در سریال «وفا» یک جوری خدا من را بغل کرده بود.
بعد از وفا و در همان سال، فیلم سینمایی تحسین شده «روز سوم» را بازی کردید که هنوز هم به عنوان یکی از آثار برجسته سینمای دفاع مقدس شناخته میشود و بازی شما در این فیلم دیده شد.
من خودم وقتی به عقب نگاه میکنم، به این فکر میاُفتم که «روز سوم» را هر بازیگری به جای من هم بازی میکرد آن اتفاق می افتاد. فیلم سینمایی «روز سوم» برای آن اتفاق کاملا آماده بود. رضای «روز سوم» برای من از همه کارکتراها متفاوت تر بود، من لباسهای رضا رو دور ننداختم و حتی آنها را نمیشورم و همانطور نگهشان داشتم و یکی از یادگارهای خوب من است. البته فیلم سینمایی «عیار 14»، کار آقای شهبازی، را هم دوست دارم و کار کردن با آقای شهبازی هم خیلی خوب بود.
اما رضا در روز سوم برای من یک تجربه واقعی بود و درکی از انسانهایی که در آن دوران از خودگذشتگی داشتند. همین الان هم وقتی آن آدمها و یادگارهای جنگ را میبینم، از تجربههایشان استفاده میکنم و به نظر من مصداق واقعی یک مرد هستند. آن نسل مردانی بودند که مسئولیت اجتماعیشان را به خوبی انجام دادند و خدا رو شکر هر سال هم احترامشون در بین مردم بیشتر میشود.
سریال «صاحبدلان» هم از آن اتفاقات خوب تلویزیون بود که بازهم با آقای لطیفی همکاری داشتید و چیزی که بیشتر در کارنامه کاری شما به چشم میخورد بازی در نقشهای منفی است که در صاحبدلان هم نقشی منفی داشتید.
نقشهای من بیشتر خاکستری بودند، البته من نقش مثبت هم داشتم مثل نقشم در سریال «شکرانه». اما در سریال «صاحبدلان» باید یک تشکر ویژه بابت متن خوبی که داشت، بکنم. متن خوب، پایه یک اتفاق خوب در سریال و یا فیلم سینمایی است. شاید بهترین متنی که تا به امروز خواندم، متن مجموعه تلویزیونی «صاحبدلان» است که باز هم مانند روز سوم همه چی آماده بود تا یک اتفاق خوب بیفتد. من در کل در تلویزیون خیلی خوش شانستر بودم به نسبت سینما.
«مسیر انحرافی» یکی دیگر از سریالهایی که با حرف و حدیثهای زیاد از جمله کپی بودنش از یک سریال خارجی رو به رو شد. نظر شما درباره این سریال چیست؟
ببینید، به نظر من سریال «مسیر انحرافی»، سریال خوبی بود و باید توجه داشت که اولین کار بهرنگ توفیقی در مقام کارگردانی بود و انصافا هم خوب از آب در آمد. سریال «مسیر انحرافی» آن دورانی که از شبکه آیفیلم بازپخش شد، بیننده خودش را به دست آورد و به اصطلاح این سریال به چشم مردم آمد.
اوضاع سینما و تلویزیون خوب است؟
مسئله ای که خیلی ذهن مرا در خصوص سینما و تلویزیون مشغول میکند این است که پیشکسوتها و بسیاری از بازیگران هم دوره خودم بیکار هستند و خیلی از بازیگران کپی پیست شدند و در همه فیلمها و سریالها حضور دارند. ای کاش از پیشکسوتها و بازیگرانی که کمتر کار میکنند هم دعوت به همکاری کنند. من در شرایطی هستم که الان کار میکنم اما نگران بزرگ ترها هستم. البته برای این حرفها خیلی کوچک هستم.
به عنوان آخرین سوال، پوریا پورسرخ این روزها مشغول چه کاری است؟
من به تازگی سریال «پیکسل» را با محمدرضا لطیفی همکاری کردم و خبر ندارم که چه زمانی به شبکه نمایش خانگی میآید. همچنین به تازگی فیلم سینمایی «خالتور» به اکران عمومی در آمد که برای سینمای بدنه ساخته شده است. چندین فیلمنامه هم از تلویزیون و سینما دارم که فعلا به نتیجه نهایی نرسیده و ترجیح میدهم بعدا درباره آن صحبت کنم.
مصاحبهکننده: هانیه خاوری برای وبسایت آیفیلم (آبان 1396)